TJ SVS Krkonoše Vrchlabí

Závěrečné mistrovství ČR na Horních Mísečkách 15.-16.3.2014

Sezóna 2013-14 utekla jak letošní sníh na horách. Sezóna byla díky nedostatku sněhu velmi zvláštní, krajské závody se takřka nekonaly, republikové závody ČP se sice odjely, ale téměř vždy se měnil harmonogram závodů a místa konání soutěží se smrskla pouze na Horní Mísečky a Nové Město na Moravě. Přesto velmi silná sestava vrchlabských dorostenců se s nepřízní zimy statečně vypořádala a zajela v sezóně velmi kvalitní výsledky a na krku jim cinkali mistrovské medaile.
Na Mísečkách se odjely i poslední závody letošní sezóny vypsané jako mistrovství České republiky pro dorost a dospělé. Vzhledem ke špatným sněhovým podmínkám bylo otázkou, zda se závody vůbec uskuteční. Od středy se nahazoval sníh na části tratí, aby se dalo vůbec lyžovat. Přesto se organizátorům podařilo závody připravit a tak se závody konaly.
V sobotu se jel závod volnou technikou na dlouhé trati. Změna počasí dala všem pořádně zabrat, jak servisu, tak závodníkům. S větrem, deštěm i sněžením se na dlouhé trati skvěle vypořádal Adam Matouš, který dojel na 5. místě, 6. místo obsadil Lukáš Slavík, 8. místem překvapil Ondra Starý a na 10. místě dojel Jarda Korbelář.
Dorostencům medaile utekla o kousek, zato juniorka Martina Řádová předvedla v letošní sezóně své maximum a dojela si pro svoji první individuální bronzovou medaili.
Nedělní závod byl, co se týče počasí ještě náročnější. Napadl nový sníh, do kterého intenzivně pršelo. Podmínky byly opravdu tvrdé a ne všem seděli. Nejlépe se v nedělním závodě opět předvedla Martina Řádová, která si dojela v závodě volnou technikou pro svou druhou bronzovou medaili. Z dorostenců se nejlépe umístil na 5. místě Jarda Korbelář, na 9. místě dojel Mike Ophoff a čtrnáctý byl Matouš.
Sezóna utekla zas jak voda, a tak věřím, že ta příští bude stejně vydařená, jako ta letošní.